Logo Hotel Villa Nova
Overnachten in Drenthe-Friesland - Villa Nova

Oermuseum te Diever

Ga terug in de prehistorie

Bezoek het Oermuseum

Ga terug in de tijd en bezoek het oermuseum in Diever. Het oermusem is het voormalige archeologische centrum van West-Drenthe. Dit museum richt zich op de prehistorie van West-Drenthe, van steentijd tot de vroegere middeleeuwen, de ijstijden, mamoeten, neaderthalers, rendierjagers, hunebedbouwers en bronsgieters. Het oermuseum is een leuk uitje voor zowel jong als oud. 

Activiteiten

Het oermuseum organiseert regelmatig activiteiten, zowel binnen als buiten, om de bezoekers te laten zien wat er in West-Drenthe duizenden jaren geleden heeft afgespeeld. U vindt hier leuke workshops zoals: bronsgieten, vlechten met natuurmaterialen of eten in de oertijd. Houdt u van wandelen, maak dan een oerwandelingen door Diever en Havelterberg. Het museum organiseert leuke activiteiten voor kinderen, volwassenen en het onderwijs. Voorop staat spelend leren. Ook worden er regelmatig exposities georganiseerd.

Openingstijden

Het oermusem is open van Pasen tot eind oktober van dinsdag t/m/ zondag van 13.30 tot 17.00 uur. In de zomer maanden juli en augustus zijn ze ook op de maandag open van 13.30 tot 17.00 uur.

Wilt u meer informatie krijgen over het Oermusem en al hun activeiten, bekijk dan hier de website.

Het Schultehuus

Het oermusem bevindt zich in het oude gebouw van het Schultehuus. U vindt hier meer informatie oevr hert Schultehuus te Diever.