Logo Hotel Villa Nova
Overnachten in Drenthe-Friesland - Villa Nova

Miramar Zeemuseum

Ontdek de schatten van de zee

Bezoek het Miramar Zeemuseum in Vledder

In Drenthe vindt u natuurlijk geen spoor van de zee, toch heeft het leuke Drentse dorpje Vledder een Zeemuseum. In het Miramar Zeemuseum vindt u honderden schatten van de zee. De oprichtster van het museum is Jeanne Warners. Zij heeft een unieke verzameling van "schatten van de zee", mee naar Vledder genomen, die na haar overlijden zijn ondergebracht in een stichting en vervolgens zijn uitgebreid tot een prachtig museum.

Activiteiten

Miramar organiseert jaarlijks wisselexposities en lezingen.  Daarnaast organiseren ze tevens leuke activiteiten voor kinderen zoals: workshops en excursies. 

Science Café Miramar

Regelmatig worden er lezingen gehouden over alles wat met zee, milieu en natuur te maken heeft. U kunt deze in het Science Café bijwonen. Daarnaast kunt u op het binnen- of buiten terras lekker lunchen of een drankje nuttigen.

Winkel

In de winkel van het Miramar zeemuseum vindt u prachtige sieraden, souvenirs, fossielen en schelpen. Een bezoek aan de winkel is zeker de moeite waard, ook als u het museum niet bezoekt.

Bekijk hier de website van het Miramar Zeemuseum voor verdere informatie.

Openingstijden

Het museum is geopend van 1 april t/m 31 oktober inclusief de voorjaarsvakantie en kerstvakantie en op Paas- en Pinkstermaandag. Eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.  De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 en op zondag van 13.00 tot 17.00.