Logo Hotel Villa Nova
Overnachten in Drenthe-Friesland - Villa Nova

Informatiecentrum Huenderhoeve Doldersummerveld

Voormalige schaapskooi Drents Friese-Wold

Informatiecentrum Huenderhoeve

Informatiecentrum Huenderhoeve is een voormalige schaapskooi, gelegen vlakbij het prachtige natuurgebied van het Doldersummerveld. Hier kunt u informatie krijgen over het heidebeheer, het esdorp Doldersum en het brongebied van de Vledder Aa. Het Doldersummerveld maakt deel uit van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar u uitstekend kunt fietsen en wandelen.

Wandelen en Fietsen Doldersummerveld

De Huenderhoeve is het startpunt voor wandel- en fietsroutes, rondom het Doldersummerveld. U vindt hier enkele picknicktafels, waar u wat kunt drinken of eten. Koffie/ thee en/of limonade zijn bij het informatiecentrum Huenderhoeve tegen een kleine vergoeding te verkrijgen. Vergeet niet een bezoek te brengen, aan de uitkijktoren in het zuidoosten van het Doldersummerveld.

De leukste wandelroutes vindt u hier op de pagina van het Doldersummerveld.

Activiteiten

De schapenherder vertrekt dagelijks tussen 09.00 en 10.00 met zijn schaapskudde naar het Doldersummerveld. Aan het einde van de dag komt hij tussen 16.00 en 17.00 uur weer terug.  Verder treft u een mooie wandelroute, die start naast de voormalige schaapskooi. 

Kinderen

Voor kinderen is er een speciale fietrsoute gemaakt. Deze fietsroute heet "schaap in de kar". Daarnaast is het natuurlijk leuk voor kinderen om de schapenherder te zien met zijn schapen.

Kijk voor meer informatie over De Huenderhoeve op hun website.