Logo Hotel Villa Nova
Overnachten in Drenthe-Friesland - Villa Nova

Toerist Info

Attracties en evenementen rondom Hotel Villa Nova

In de omgeving van Hotel Villa Nova valt genoeg te beleven 

Bezoek de leukste Drentse dorpjes. Zo worden er in de omliggende landelijke Drentse dorpjes Diever, Wapse, Vledder en Dwingeloo van alles georganiseerd. Ook het Friese Appelscha mag zeker niet vergeten worden. 

Rondom Hotel Villa-Nova kunt u genieten van de prachtige natuur van het Drents Friese Wold.. Zo kunt u wandelen, fietsen of vanuit het hotel diverse uitstapjes maken in de buurt zoals, het Drents Museum, Wildlands Adventure Zoo EmmenDuinen Zathe Appelscha.

Hieronder treft u nog enkele andere uitjes in de nabije omgeving van Hotel Villa-Nova. Zo kunt u tijdens uw verblijf in het hotel bekijken wat er te doen en te beleven valt.

Nationaal Park Drents Friese Wold
Onze accommodatie ligt aan de rand van de natuurgebied. Paardrijden, wandelen en fietsen zijn hier uitermate geschikt. Diverse routes zijn bij ons verkrijgbaar. Voor een overzicht van activiteiten van het Nationaal Park Drents Friese Wold klikt u hier.

Wildlands Dierentuin Emmen
Beleef een avontuurlijke dag in het oerwoud, op de savanne of in Nortica. Nu met spectaculaire Tweestryd-achtbaan! Zie Wildlands.nl

Pretpark Duinen Zathe in Appelscha
Gewoon een topdag voor de kinderen! All-in prijs, dus de hele dag genieten van achtbanen, glijbanen, botsauto's en veeel meer! Duinenzathe.nl

Drents Museum Assen
Met wisselende exposities. Het museum ligt in het centrum van Assen, dus ideaal te combineren met winkelen of een terrasje. Zie ook DrentsMuseum.nl

Varen in Giethoorn
Het Venetië van Nederland. Bootje varen, wandelen over de bruggetjes en genieten van het uitzicht. U rijdt in nog geen drie kwartier van ons hotel naar Giethoorn! Meer informatie over Giethoorn vindt u hier.

Shakespeare openluchttheater
Bijzondere voorstellingen over King Lear. Alleen in de zomerperiode, bekijk de agenda op de website van het theater.

Dagje Sauna in Boijl
Op slechts 5 minuten rijden vindt u dit saunacomplex met sauna-faciliteiten, beauty- en massagesalons. Bekijk de mogelijkheden en tarieven op de site van Sauna het Friese Woud..

Oermuseum in Diever
Ga terug in de tijd. Interssant voor jong en oud. Meer info over de tentoonstellingen zijn te vinden op oermuseum.nl.

Fiets4daagse
Elk jaar in juli vindt de fiets4daagse plaats. Ons hotel is een uitstekende uitvalsbasis, aangezien deze nabij of soms zelfs op de route ligt! Meer info? Check de website.

TT-Circuit van Assen
Auto- en Motorsportliefhebbers opgelet: Regelmatig 'snelle' evenementen op een half uurtje rijden! Bekijk de evenementenkalender op ttcircuit.com!

Expositie Beelschoon
Beeldentuin van 6000 m2 en 3 galeries met bijzondere kunstobjecten uit binnen- en buitenland. Nog geen half uur van ons hotel. Meer informatie vindt u op Expositie-beeldschoon.nl.

Natuurlijk Noorden
Ontdek hoe bijzonder Drenthe, Friesland, Groningen en de prachtige Wadden zijn! Kijk op NatuurlijkNoorden.nl.